Det med småt

Som med alt mulig andet udstyr og grej, man ønsker at leje, har har vi hos Vancation også lidt regler og praktisk info, man skal være indforstået med, før I kan trille afsted i vores elskede gamle campere.

Har I tygget ”alt det med småt” igennem og fortsat er helt OK med vores regler – så går der ikke længe, inden I får tændingsnøglen i hånden og kan trille ud på nye eventyr.

Det med småt

Der skal være en voksen til stede:

At køre VW veterancamper fra 80érne kan ikke sammenlignes med at køre en moderne bil, og af samme grund lejer vi kun ud, hvis der er en ”voksen” til stede.
Hos Vancation mener vi, at man er ”voksen nok” til at køre retro-camper, når man er minimum 25 år og har 2 års erfaring på B-kørekortet.
Inden I ruller afsted, skal I være OK med, at vi snupper en kopi af kørekortet fra både chauffør og evt. co-driver.

 

Chauffør og gratis co-driver

Man kan jo blive træt, når man er på eventyr, og så er det jo altid rart, at en anden kan tage rattet til næste mål.
Vi ser det som en fordel, at der er to, der kan køre, og derfor koster en co-driver ikke ekstra. Ønsker man chauffør nr. 3 og 4, koster det 150 kr. pr. dag pr. ekstra chauffør (afregnes ved afhentning).

 

Varighed af leje – minimum 3 dage og maximalt 6 dage:

Lejens længde er tilpasset vores All-inclusive road trips på vestkysten, og bilen kan derfor som udgangspunkt kun lejes for en periode af minimum 3 dages varighed.
Ønsker I to sammenhængende perioder, får I rabat og mere camper-tid.
• Skriv det i kommentarfeltet når I booker

 

Lejeperioderne og priser:

3 dage/hverdag: tirsdag mellem 15.00 og 16.00 til fredag mellem kl. 09.00 og 10.00: 4.500 kr.
3 dage/weekend: fredag kl. mellem 15.00 og 16.00 til mandag mellem kl. 09.00 og 10.00 – 4.500 kr.
6 dage/hel uge: tirsdag mellem kl. 15.00 / 16.00 til mandag mellem kl. 09.00 og 10.00 – 8.500 kr.
Forvent at der går ca. 1 time med henholdsvis afhentning og aflevering hos Vancation.
Ønskes afhentning og aflevering udenfor de nævnte tider, skal dette altid aftales på forhånd.

Nogle mener, at camperlivet kan leves året rundt, men vi sætter bilerne i vinterhi fra midten af oktober til midten af april – vinter i Danmark er ikke værd at byde en veteranbil.

 

Seler og sikkerhed:

Der er sikkerhedsseler til 4 personer i alle biler, men I nogle tilfælde er der kun hofteseler på bagsædet – tjek de enkelte bilers udstyrsliste.
Isofix-beslag, airbag, abs-bremser og andet ”moderne” sikkerhedsgrej skal I ikke forvente at finde i en VW fra 80érne.

 

Forsikring ved buler og ballade:

Vi har naturligvis kaskoforsikring og vejhjælp på vores elskede gamle biler.
Returnerer I camperen i ”ændret form” med buler, ridser, skrammer, store stenslag mv., som er opstået i trafikken under jeres brug, dækker vores kaskoforsikring – men vi snupper en del af jeres depositum til at dække selvrisikoen/udbedre skaden (op til 6.500 kr).
Skyldes uheldet, at I har mødet en medtrafikant, der burde været blevet hjemme, sørg da for altid at få navn, telefonnummer og nummerplade på vedkommende, ligesom et par billeder fra gerningsstedet altid er gode at have.
Giver mekanikken op, eller har I været udsat for uheld, der kræver, at bilen bugseres retur til os, er det naturligvis uden beregning for jer.

 

Forsikring af ”indre værdier og tanketorsk”:

Forsikringen dækker kun bilens karosseri og uheld i trafikken.
Evt. selvforskyldte skader på bilens indre og ”tanketorsk” er ikke omfattet af forsikringen.
Skal der udbedres en ”tanketorsk”, tilbageholder vi i første omgang depositum, imens det afgøres om skaden kan dækkes af jeres egen ansvars- og indboforsikring.
Er I ikke dækket af egen forsikring, bortfalder dele af eller hele depositum, og skader dyrere end 6.500 kr. viderefaktureres direkte til jer.
Eksempler på selvforskyldte skader kan være skader på møbler, inventar, dørbeklædninger eller vinduer, fejlpåfyldning af væsker og brændstof, mistede nøgler, fugtskader på møbler, senge gardiner eller inventar, skader opstået i forbindelse med fejlbetjening af komfur, køleskab eller oliefyr, samt skader opstået i forbindelse med fejlhåndtering af pop-up tag osv.
Lejers indbo er ikke forsikret imod tyveri.
Hærværk eller grov uagtsomhed i forbindelse med anvendelsen camperen står også for lejers regning.

 

Sand og salt:

Der må køres i bil på nogle strande i Danmark – men det er ikke en behandling, vi ønsker at byde en bil fra Vancation.
Bliver vi opmærksomme på, at bilen har været på stranden, i vandkanten eller Låningsvejen til Mandø, tilbageholder Vancation 100 % af depositummet til at udbedre skaderne.
Kører bilen fast i løst sand, vil fritrækning i de fleste tilfælde være for lejers regning.
Vancation vil efterfølgende gennemgå bilen for skader opstået i forbindelse med ”tanketorsken”, og reparationer, der ikke kan dækkes af depositum, sendes efterfølgeren til lejer.

 

Udstyr, grej og gear:

Vores campere er naturligvis udstyret med potter, pander, bestik, glas, førstehjælpsudstyr, brandslukker, opvaskegrej, karlude, viskestykker og alt andet grej og gear der skal til for at kunne overleve en Vancation.
Der er IKKE inkluderet håndklæder, dyner, puder og sengelinned. Ønsker I dette, kan det tilkøbes, når I booker vanen.
Cykelstativ og tagbøjler til surf-udstyr kan også lejes separat, når I booker.
OBS: er der monteret oliefyr i bilen, må det kun benyttes, når der er personer i kabinen, dog aldrig i forbindelse med overnatning med sovende i bilen.

 

Aflevering og rengøring:

Når I afleverer camperen, skal indvendige overflader i køkken og soveafdelingen være rene for løstsiddende snav, opvasken taget og affaldsposen tømt. Støvsugning, udvendig vask m.v. står Vancation for.
Sammen med en medarbejder fra Vancation gennemgår vi bilen ved aflevering.
Ved afhentning er tanken fyldt med benzin, og lejer søger for det samme ved aflevering.
Ved mangelfuld tankning napper vi 350 kr. af jeres depositum + dagspris pr. liter brændstof der efterfyldes. Utilstrækkelig rengøring fra lejers side faktureres med 500 kr. pr. påbegyndt time.
Af hensyn til næste lejer, så husk at aflevere til tiden. Ved selvforskyldt senere aflevering trækkes 850 kr. pr. påbegyndt time.

 

Afbestilling og ombooking:

Ved booking betales det fulde beløb for leje af bil og evt. ekstra udstyr og tilbehør.
Indtil 90 dage forud for lejeperioden kan rejsen afbestilles, hvorefter Vancation returnerer 80 % af lejen.
Afbestilles rejsen mellem 90 og 30 dage forud for lejeperioden, tilbagebetales 50 % af lejens pris.
Afbestilles rejsen mindre end 30 dage forud for første afrejsedag, tilbagebetales 0 % af lejens pris.
Finder Vancation en anden lejer til bilen i pågældende periode, tilbagebetales 50% af lejens pris og 90 % af evt. indbetalt depositum.

Er der ledige biler og tider hos Vancation, kan lejetidspunket altid flyttes.
Ombooking af tider og biler koster et ekspeditionsgebyr på 15 % af lejens pris.

  • Tjek bookingkalender for ledige biler og tider på vancation.dk

 

Depositum

Forud for lejeperioden indbetales et depositum på 6500 kr. til at dække evt. skader og ”tanketorsk” under jeres benyttelse af bilen.
Senest 40 dage før jeres lejeperiode starter, sendes faktura på depositum, der skal være indbetalt senest 30 dage forud for lejeperioden.
Betales depositum ikke rettidigt inden 30 dage forud for lejeperioden, annulleres jeres booking, og forudbetalt leje tilbagebetales ikke.
Selvom alt er som det skal være ved afleveringen, tilbageholdes depositum i op til 3 uger efter lejens slutdag – så er vi sikre på, at vi har penge til at betale ”skjulte fejl og mangler” opstået under jeres brug, samt til at dække de fartbøder, p-bøder, vejafgifter eller broafgifter, som lejer i uvidenhed skulle være løbet ind i på turen.

 

Røg og dyr:

Selvom det kunne være hyggeligt at få kongeboaen, Fido eller andre pelsede venner med på ferie, så er det desværre ikke muligt – det slider unødigt på vores gamle folkevogne og kan give allergiske reaktioner hos den næste lejer. Af samme årsag er rygning naturligvis også no-go.
Overholdes dette ikke, koster det mellem 4.000 og 6.500 kr. af dit depositum til en gennemgribende rengøring.

 

Vandvids- og promillekørsel:

Det giver forhåbentlig sig selv, at promillekørsel ikke er tilladt, og at forsikringen ikke dækker i forbindelse med kørsel med over 0,5 promille i blodet.
Selvom bilen er voldsomt undermotoriseret og karossen har aerodynamik som en papkasse, kan der opstå situationer, hvor I fanges af medvind ved kørsel ned af bakke, når I passerer et byskilt – og dermed kan der også opnås hastigheder, der defineres som vanvids-kørsel!
Derfor: Blæser bilen forbi en fartkontrol med for høj hastighed, eller blæser chaufføren alko-meteret så højt op med promille, at politiet betegner det som vanvids-kørsel og konfiskerer bilen – ja, så skal du naturligvis betale bilens dagsværdi retur til Vancation.
Ved udlevering af bilen kvitterer du med din underskrift på en lejekontrakt, hvor du samtidig accepterer, at du er indforstået med disse konsekvenser for overskridelse af vores regler.

 

Lejers ansvar:

Lejer er forpligtiget til at tjekke olie og vand (kun olie for luftkølede ), samt for punkteringer og stenslag. Derudover er det lejers ansvar at kontakte udlejer, hvis der opstår situationer, der kræver omgående reaktion og reparation.
Lejer er også forpligtet til at benytte den udleverede rat- eller pedallås, når bilen forlades – også selv om døre og vinduer lukkes og låses.

 

Kørsel max til 100 km/t, bøder, broafgifter og p-afgift.

I moderne biler kan man næsten ikke mærke forskel på, om man kører 70 eller 140 km/t – men det er en helt anden sag i et gammelt rugbrød.
Forvent, at vind fra alle retninger kan give udfordringer, og at knallerter og cykler nok er de eneste, du kommer til at overhale på turen.
Bilens mekaniske formåen, gearskifte, antal hestekræfter osv. var forældet allerede ved lanceringstidspunktet i slut 70’erne.
Det kan lade sig gøre at overskride hastighedsgrænserne, men det er både dumt og farligt.
Dumt, fordi fartbøder altid sendes til lejer af bilen, og farligt, fordi bilen reaktionsmønster slet, slet ikke kan sammenlignes med moderne biler.
Og så er det lidt med gamle folkevogne, som det er med nogle mennesker: i 40-årsalderen indtræder vi også i reparationsalderen, især efter hårdhændet brug. Med andre ord: vores gamle biler skal behandles med omsorg, omtanke, kærlighed og respekt!
Motorvejskørsel med hastighed over 100 km/t er derfor ikke tilladt – men nu er ferie hos Vancation også 100% hygge, afslapning, sjov og afstresning – og heldigvis ikke et race, hvor man skal hurtigst fra A til B!

 

Det kan I forvente af vores biler:

I kan forvente, at vores biler er rene, hyggelige og mekanisk i topform, men drømmer I om at tage på ferie i en spritny camper, der samtidig er 40 år gammel, skal I leje den et andet sted.
Hos Vancation lejer man en veteranbil, der naturligvis har spor efter et langt liv som globetrotter, arbejdshest, dagligt transportmiddel og omdrejningspunkt for familieferier i generationer, men samtidig har masser af sjæl, charme og lidt patina hist og pist. I vil dog altid trille afsted i en bil, der er synet i det pågældende år.
Derudover må I forvente, at bilerne tiltrækker en masse opmærksomhed og gode vibrationer, hvor end I kører hen.

 

Jylland og Fyn only:

Er drømmen en tur til Moldova, Moskva eller Maribo, må I desværre også leje jeres camper et andet sted.
Naturligvis gør vi alt, hvad vi kan for at holde flåden i tiptop stand, og selvom teknikken i en veteran folkevogn er både stabil og simpel, kan uheldet jo være ude.
Vi vil også gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe jer videre i en anden camper – men det er alt for bøvlet, hvis I holder 1500 km syd for den danske grænse eller på Bornholm.
Bilens ”forældede” teknik foretrækker vi serviceret af vores egen mekaniker, der har folkevogns-fingrene skruet rigtig på- og derfor er kørsel kun tilladt I Jylland og på Fyn, og på brofaste øer vest for Storebælt (øer i Limfjorden må gerne besøges).
Brydes reglen, og I får brug for autohjælp udenfor Jylland eller Fyn, vil transport til Lemvig altid blive beregnet pr. påbegyndt time hos Falck eller Dansk Autohjælp – prisen trækkes fra depositum.

 

Plads til jeres bil, når I har vores bil:

Når I drager på ferie i en Vancation-camper, bliver der en ledig P-plads i vores opvarmede og aflåste garage. Der må I naturligvis gerne parkere i den periode, hvor I er på tur.

 

Udlejers ansvar:

Mekaniske problemer og nedbrud tilskrives naturligvis Vancation uden træk fra jeres depositum. Og alt efter nedbruddets størrelse og karakter vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få jer godt og sikkert videre på ferien – hvis det er muligt!
Hvis der i dagene op til afhentning opstår mekaniske eller tekniske problemer, den ønskede camper bliver stjålet, brænder, været i en ulykke eller ikke leveres tilbage af tidligere lejer som aftalt, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at finde en alternativ/tilsvarende VW camper, som I kan komme afsted i.
Er lejer ikke tilfreds med erstatningskøretøjet, må denne være indforstået med, at lejemålet udsættes eller ophæves. Ved ophævelse refunderes 100 % af lejebeløbet og depositum.
Lejer kan ikke kræve erstatning for tabt ferie forårsaget af uheld med den lejede autocamper. Ej heller som følge af mekaniske fejl eller ved fejl i autocamperens tekniske installationer før eller under lejeperioden.
(Vi har desværre kun et begrænset antal ”nødbiler” til rådighed og samarbejdet med troldmanden Gandalf ophørte i 2020)